Berekalji halászlé vegyes halból !

 

Hozzávalók:


 

2-3 kg. vegyes hal (ponty, csuka, kárász, stb.)
 

4-5 db. közepes vöröshagyma
 

2-2 paradicsom és paprika (vagy lecsó)
 

3-4 evőkanál édes pirospaprika
 

6 db. halászlékocka
 

Só, erős pista, szükség esetén halászlé sűrítmény


 

Elkészítés:


 

A megtisztított és kibelezett halakat darabokra vágjuk. A legszebb szeleteket besózzuk, félretesszük a hűtőbe a belsőségekkel együtt. A többi haldarabot a fejjel, farokkal, uszonyokkal fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, felforraljuk. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot , paprikát és a hagymát. Főzzük körülbelül 2-3 órán át, amíg a halat könnyen elválasztjuk a csontoktól. Ez után a megfőtt haldarabokat szálkázzuk ki vagy paszírozzuk le. Tegyük bele a halászlé kockát, a pirospaprikát és erős pistával állítsuk be az erőséget. Vízzel higítsuk a kívánt sűrűség eléréséig. (A sűrűséget fokozhatjuk halászlé sűrítmény hozzáadásával is.) Forraljuk fel, tegyük bele az előzőleg félretett halszeleteket, ikrát, haltejet és főzzük készre.


 

JÓ ÉTVÁGYAT


 

https://www.facebook.com/selfish.hu?sk=app_285223921623911